Malzemeler :
- 1 Lt. Süt
- 5 Çorba K. İrmik
- 1 Çorba K. Nişasta
- 1 Çay B. Toz Badem
- 1 Su B. Toz Şeker
- 1 Pk. Vanilya
- 1 Çorba K. Tereyağı
- Üzeri İçin:
Hazırlanışı:
- Çilek
- 1 Poşet Toz Şanti
- 1 Su B. Süt
Sütü ve şekeri bir tencerenin içine alıyoruz. İyice karıştırıp diğer malzemeleride ekliyoruz pişirmeye devam ediyoruz.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Piştikten sonra borcama döküp soğumaya bırakıyoruz.
Üzerine süt ile çırpılmış şantiyi sürüyoruz. Şantinin üzerini çilek ve antep fıstığı ile süslüyoruz.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Piştikten sonra borcama döküp soğumaya bırakıyoruz.
Üzerine süt ile çırpılmış şantiyi sürüyoruz. Şantinin üzerini çilek ve antep fıstığı ile süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder