![]() |
Oktay Usta Frenk Üzümlü Çikolatalı Tart |
Malzeme Listesi
- 1,5 Su B. Un
- 1 Çay B. Pudra Şekeri
- 2 Çorba K. Tereyağı
- 1 Çay K. Kabartma Tozu
- 1 Pk. Vanilya
Üzeri İçin:
- 1 Kase Köpürtülmüş Şanti
- Rende Çikolata
- Frenk Üzümü
Hazırlanışı:
Dolgusu için, kremayı küçük bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Tereyağı ve toz şekeri ekliyoruz. Tahta bir kaşık ile karıştırıyoruz. Krema iyice kaynadıktan sonra altını kapatıp bitter çikolatayı ekliyoruz.
Çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz. Eridikten sonra kremayı ılımaya bırakıyoruz. Tart hamuru için, unu, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz.
Ortasına havuz açıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını ortasına koyuyoruz. Bir çay bardağı suyu azar azar dökerek hamuru yoğuruyoruz. Hamuru bütün bir şekilde merdane ile açıp yağlanmış tart kalıbının tabanına koyuyoruz.
Kalıbın dışında kalan hamurları bıçak ile kesiyoruz. Çatalla hamurun muftelif yerlerine delikler açıyoruz kabarmaması için. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Pişen tart fırından çıkıp soğuduktan sonra ılıyan kremasını üzerine döküyoruz. Dolgusunun donması için buzlukta en az 2-3 saat bekletiyoruz.
Çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz. Eridikten sonra kremayı ılımaya bırakıyoruz. Tart hamuru için, unu, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz.
Ortasına havuz açıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını ortasına koyuyoruz. Bir çay bardağı suyu azar azar dökerek hamuru yoğuruyoruz. Hamuru bütün bir şekilde merdane ile açıp yağlanmış tart kalıbının tabanına koyuyoruz.
Kalıbın dışında kalan hamurları bıçak ile kesiyoruz. Çatalla hamurun muftelif yerlerine delikler açıyoruz kabarmaması için. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Pişen tart fırından çıkıp soğuduktan sonra ılıyan kremasını üzerine döküyoruz. Dolgusunun donması için buzlukta en az 2-3 saat bekletiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder